inthemaking

inthemaking

Jag skriver om processledning och projektledning

om att arbeta tillsammans med andra människor mot ett avtalat mål, om att nå mätbara önskade resultat på ett mer effektivt och behagligt sätt. Om det jag älskar och kan!

Jag är ball!

inthemakingPosted by Johanna Nordström 03 May, 2010 22:14
Mitt beslut att låta yrkeslivet få ta en ny spännande vändning, att gå från egenföretagande till fast anställning för med sig intressanta processer. Till exempel en aha-upplevelse kring relationen mellan upplevda och mätbara resultat.
Min upplevelse av att driva det egna företaget har under senaste halvåret varit minst sagt ganska sval. Ibland har jag till och med trott att jag är en looser som inte får det att fungera.

Men så kom deklarationsdagen. Och saker hamnar i ett nytt läge. Svart på vitt. Mätbart och konkret. Jag tog tillfället i akt att titta tillbaka ordentligt, när jag ändå var igång.

Jag startade i mars 2008, och hade en sex månaders son med mig överallt. Nu är det maj 2010. Jag har gått från en omsättning på 200.000SEK till 1.200.000SEK på den perioden. Jag har haft en bra lön det senaste året. Trots att jag inte jobbat full tid. Jag har en kundportfölj som inte kan räknas på mina två händer. Jag har fått arbeta helt efter eget huvud, experimentiellt, utmanande. Jag har flera kunder som återkommande vill engagera mig. Jag har kunnat spendera mycket tid med min son. Jag har kunnat utbilda mig parallellt med mitt arbete.

Och plötsligt inser jag att jag har verkligen lyckats!
Jag har drivit mitt företag på ett, enligt alla konventioner, framgångsrikt sätt.


Den insikten är stor.

Jag är ball!